31 October 2008

My Room

Pics nie aku amek time mula2 dapat bilik baru.. korang komen la mcm mana k...

28 October 2008

Sony Reveals World's Highest Res Full Frame D-SLR: α900

Sporting a 24.6 megapixel 35mm full-frame size CMOS sensor, "Exmor", the new α900 boast Dual BIONZ Image Processing Engines and built-in anti-shake StreadyShot INSIDE, also a world's first. The susgested retail price is RM9,999 for body only, but for the first 100 buyers, they will be getting a HVL-F58AM flash and a NP-FM500H rechargeable battery pack for free.

The α Convention 2008 is the first of its kind being held in Malaysia. The 3 day convention provides an avenue for α users to converge and share knowledge as well as experience with each other while they get inspired at the various sessions with the many professionals invited from locally and abroad.

Also announced during the launch is the price reduction of α lenses which was always a bit of a pinch for many α users due to its high price. The price reduction ranges from their low end models right up to their telescopic lense with reduction from RM100 to almost RM3,00.

NVIDIA® nForce® 790i Ultra SLI

NVIDIA® nForce® 790i Ultra SLI®-based motherboards are the foundation for the world’s fastest gaming PCs, delivering top performance for 1600 MHz FSB Intel CPUs with extreme CPU overclocking, and unmatched DirectX® 10 gaming for 2-way, 3-way and Quad SLI technology. The only platform to support DDR3-2GHz also provides world-record setting memory speeds and component control with ESA.

The Fastest, Most Overclockable RigGet unbeatable performance at stock and overclocked speeds (single GPU). NVIDIA nForce 790i Ultra SLI MCPs offer the highest CPU FSB overclocking with the latest CPU technology as well as unrivaled DDR3 memory overclocking. And real-time component monitoring and tuning features with ESA give you complete control over your PC.

Unmatched DirectX 10 Gaming with SLICombine two dual-GPU NVIDIA GeForce 9800 GX2 graphics cards and an nForce 790i Ultra SLI -based motherboard to enjoy earth-shattering Quad SLI technology and the rapid-firing gaming performance of next-generation DirectX 10 games the way they’re meant to be played.

Designed for Next-Generation CPUs and TechnologiesnForce 790i Ultra SLI -based motherboards include support for 1600 FSB CPUs, DDR3 memory and PCI Express 2.0 giving you access to the fastest performance on the planet and headroom for the future.

GeForce GTX 280

Experience high definition worlds, lifelike characters, and forces of nature so powerful that your palms sweat and your heart races with every frame. Beyond games, watch Blu-ray movies and transcode video up to 7X faster than traditional CPUs1.

Gaming that shakes you to the coreWith more gaming horsepower than ever before and 896 MB of memory, the GeForce GTX 280 GPU’s 240 processing cores make games such as Age of Conan: Hyborian Adventures and Bionic Commando® feel like the real thing. Its powerful NVIDIA PhysX™ technology creates rich, immersive physical effects with stunningly accurate realism. Experience absolute immersion and a 50% pure performance boost than prior generation GPUs with the GeForce GTX 280 GPU.

The power to take you beyondBeyond the field of play, GeForce GTX 280 seamlessly shifts tasks from the CPU to the GPU, allowing you to dive into the latest Blu-ray movie, surf the web in 3D, or transcode video to a personal video player up to 7x faster than traditional CPUs1. Now you can work and play at full speed.

NVIDIA Gets Stronger, Faster and Smaller

NVIDIA’s engineering team was given a challenge: deliver a desktop GPU which integrates full system I/O and discrete-level performance in one-half the size of previous integrated graphics solutions. The result: a 16-core CUDA-capable graphics architecture that enables mainstream PC users to play the latest top-selling PC games and enjoy silky-smooth, high-definition Blu-ray video playback—all without breaking the bank.
Say hello to the NVIDIA GeForce 9400 and 9300 motherboard GPUs for desktop PCs on the Intel platform.

“We’ve combined the power of three different chips into one highly compact and efficient GPU. In doing so, we’ve redefined the level of performance people can expect from a motherboard solution to enrich visual computing experiences for mainstream systems. You can now have the performance of a discrete GPU in a small form factor PC.”

The new NVIDIA GeForce 9-Series motherboard GPUs feature:

16-cores for processing DirectX 10 games and CUDA-accelerated applications
High-quality video playback with NVIDIA PureVideo® HD technology, which offloads 100% of all video processing from the CPU to the GPU
Support for advanced audio and video connectivity, including uncompressed LPCM 7.1 audio, dual-link DVI, and HDMI
Support for NVIDIA Hybrid SLI Technology, which boosts performance up to 70% above the motherboard GPU
Single-chip design with much smaller footprint than competing chipsets makes it ideal for small form factor and ultra-slim media center PCs
(Source: NVIDIA)

NVIDIA Quadro® Plex Model S4

The NVIDIA Quadro Plex Model S4 enables advanced remote graphics applications. It's Ultra Dense, 1U Server Form Factor is designed to deliver uncompromised Visual Computing Performance for applications such as offline rendering, remote graphics serving, and embedded visual computing.

NVIDIA Quadro Plex deskside system features best-of-class display solutions. NVIDIA® SLI™ multi-GPU technology scales to power the most demanding professional applications. NVIDIA Quadro G-Sync enables frame synchronization, genlock, and frame lock for further scaling of performance, quality, and resolution. And Quadro HD SDI delivers up to 4K, multi-format, uncompressed 8-, 10-, or 12-bit SDI enabling integrated graphics-to-video out.

NVIDIA Quadro® FX Mobile

The NVIDIA Quadro® FX Mobile workstation product family provides a full range of top-to-bottom solutions for unmatched performance and quality to meet the needs of the most demanding professionals. From digital content creators on a movie set, engineers at the plant, to the geo-scientist on a remote oil rig, Quadro FX Mobile graphics processing units (GPUs) are the standard graphics solution for professional 3D applications. The latest solutions, NVIDIA Quadro FX 3700M, FX 2700M, 1700M, 770M, and 370M, feature a revolutionary unified architecture and NVIDIA® CUDA™, a C programming environment for the GPU, to deliver excellent image quality mobile workstation graphics and optimized visual computing application performance. The reference standard for OpenGL 2.1, DirectX 10, and Shader Model 4.0, Quadro FX Mobile solutions enable next generation CAD, DCC, and visualization applications with new levels of interactivity, enabling unprecedented mobile capabilities.



Saya tak tahu nak komen macam mana web ini,lagipun ini yang last. Web ini susah nak explain… bahagian header web ini dah ok bagi saya sebab banner yang digunakan agak cantik. Akan tetapi pada bahagian body web ini seolah-olah bukan dari web ini. Ini kerana design yang digunakan pada bahagian body web ini terlalu ringkas dan ntah hape-hape.huhuhu…. saya xleh tengok muka mamat dalam gambar tue.… huhuhu..(itulah perasaan saya sekarang). Harap sangat web developer dapat ubah design pada bahagian body web ini. Tak mustahil web ini boleh dicantikkan lagi.



Sama seperti web yang terdahulu, web ini hanya memakan ruang sebanyak 2/3 sahaja,sacara tidak langsung ia membuatkan web ini tampak kemas. Para pengguna juga tidak perlu untuk scroll untuk melihat bahagian yang terlindung. Akan tetapi web ini kelihatan terlalu kecil berbanding web lain. Banyak kelihatan ruang yang kosong. Lebih cantik jika dibesarkan sedikit saiz web ini bagi menutup ruang yang kosong itu. Web ini menggunakan warna biru dan putih sebagai warna tema. Saya suka cara pautan dibahagian body disusun, ditambah pula dengan penggunaan button yang comel. Begitu juga dengan pautan di bahagian bawah web disusun. Penggunaan border disekeliling pautan tersebut membuatkan ia kelihatan lebih kemas.



Web ini kelihatan padat,tetapi tidak serabut. ini kerana setiap maklumat yang ingin dipaparkan disusun dalam column yang teratur. Grafik yang digunakan dalam web ini menarik, kalau dilihat pada bahagian header web ini, ia dipenuhi dengan grafik. Begitu juga pada bahagian atas body yang mana digabungkan gambar-gambar teknologi. Web ini menggunakan icon pada bahagian pautan disebelah kanan. Menarik jika dipandang,akan tetapi wana icon tersebut kontra dengan warna web ini. Lebih sesuai jika warna kuning digantikan dengan warna biru atau ungu. Penggunaan warna ungu pada font juga sesuai dengan warna web ini. Web ini kelihatan kemas kemas kerana grafik tidak bercampur dengan teks, ia diasingkan dibahagian kiri web. Pautan pada header juga senang untuk dilihat oleh pengguna.



Ringkas dan kemas, itu yang dapat saya gambarkan mengenai web ini. Design yang digunakan sesuai dengan universiti ini sebagai universiti teknikal. Warna yang digunakan juga sesuai dengan design web. Walaupun tidak menggunakan warna logo seperti mana web lain, cukup untuk membuatkan web ini kelihatan begitu cantik. Ruang yang digunakan juga tidak banyak seperti web yang lain. Hanya mengambil 2/3 ruang sahaja. Ini secara tidak langsung membuatkan web ini kelihatan begitu kemas. Para pengguna tidak perlu scroll bagi melihat bahagian yang terlindung.Web ini juga mempunyai search engine untuk memudahkan para pengguna mencari maklumat yang mereka inginkan dalam masa yang singkat. Susunatur pautan juga kelihatan kemas, setiap pautan diasingkan dengan teratur.



Web ini tidak menggambarkan universiti ini sebuah universiti yang lama bertapak ditanah air, ini kerana design yang digunakan terlalu ringkas. Tidak seperti web yang terdahulu, web ini tidak mempunyai warna yang menarik, tambahan pula tidak terdapat border langsung disekitar web ini. Web ini juga kelihatan terlalu padat dengan maklumat didalamnya. Tidak ada border yang memisahkan setiap bahagian bagi mengasingkan antara satu bahagian dengan bahagian yang lain. Susunan pada bahagian body web juga tidak teratur, dimana gambar dan teks kelihatan bercampur aduk. Ukuran gambar yang digunakan juga tidak sama saiz. Setiap berita yang dipaparkan hanya dipisahkan dengan satu garis mendatar sahaja,sepatutnya dibuat dengan lebih cantik bagi menarik hati pengguna. Walau bagaimanapun, web ini menpunyai notis bagi memberitahu kepada pengguna mengenai apa yang berlaku didalam universiti.



Web ini menarik pada pandangan saya, ia kelihatan begitu kemas, penggunaan warna juga amat sempurna, ditambah dengan rekabentuk border yang digunakan bagi pautan dalam web ini. Susunatur pautan juga menarik dan berbeza dari web yang lain, web designer memilih untuk menyusun pautan akademik dibahagian body secara mendatar manakala pautan selain akademik dibahagian atas body didalam satu border. Ini memudahkan para pengguna untuk mencari apa yang mereka ingin cari. Setiap pautan diletakkan gambar untuk mengambarkan kepada pengguna jenis pautan tersebut. Ini kerana grafik merupakan satu elemen yang penting yang mampu menarik perhatian pengguna. Pada bahagian bawah body pula ditempatkan events yang dijalankan di universiti ini dan juga aplikasi permohonan online. Web ini juga mempunyai 2 jenis bahasa iaitu bahasa melayu dan juga bahasa inggeris. Serta terdapat search engine.



Web ini terlalu crowded bagi saya, ini kerana susunatur pada web ini terlalu padat. Ini menyebabkan para pengguna pening untuk mencari pautan yang mereka cari.
Warna yang digunakan terlalu banyak dan ia tidak menampakkan keserasian antara satu sama lain. Jenis pautan yang digunakan pada sebelah kiri web amat besar dan memakan ruang pada bahagian body, ini merugikan ruang yang ada dan secara tidak langsung menyebabkan hanya sedikit maklumat dapat dipaparkan pada bahagian body, web developer seharusnya pandai bermain ruang seperti sesetengah web yang lain. Pautan pada bahagian body seperti Research, Graduation,Admission dan juga Quick Links tidak sesuai diletakkan disitu,seharusnya ia diletakkan pada sebelah kiri web bersama pautan yang lain. Juga terdapat search engine pada web ini.



Sesuai dengan nama universiti ini iaitu Universiti Pertahanan Nasional Malaysia, web ini kelihatan seperti sebuah web Kementerian Pertahan. Ini kerana design dan warna yang digunakan menunjukkan keserasian antara satu sama lain. Banner yang digunakan pada bahagian header juga amat sesuai dan menarik, kesemua pertahanan iaitu darat,laut dan juga udara dipaparkan pada banner ini. Terdapat status pengguna pada web ini, pengguna dapat mengetahui pada laman mana mereka berada,ini memudahkan pengguna untuk kembali atau pergi ke laman yang lain. Search engine juga terdapat pada web ini. Pada pautan di sebelah kanan web ini pula kelihatan ringkas dan kemas, tidak dicampur aduk antara teks dan grafik. Di bahagian body pula ditempatkan peristiwa-peristiwa yang berlaku di universiti ini.



Universiti ini juga diantara universiti yang lama di tanah air. Design yang digunakan juga amat menarik, sesuai dengan umur universiti ini sendiri. Warna yang digunakan adalah warna merah yang mana sama seperti warna logo universiti ini. Saya tertarik dengan design pautan pada bahagian header web ini, berbeza dengan web lain, pautan ini menggunakan grafik yang agak menarik yang mana menampakkan kematangan web developer berfikir. Pautan pada bahagian body juga menarik dan kemas, ia di reka seperti sebuah file,dimana ruang yang banyak boleh dijimatkan dengan cara ini. Pautan pada bahagian tepi web ini juga menarik,ia berbeza dengan web yang lain yang hanya tertumpu pada sebelah kanan dan kedua-dua belah web,manakala pautan pada web ini tertumpu di sebelah kiri web. Juga disediakan pautan untuk membantu para pengguna yang menpunyai sebarang masalah mengenai web dan juga universiti ini. Kalau dilihat secara kasar, web ini padat dibahagian header sahaja, manakal pada bahagian body pula agak kosong. Mungkin ada sebab mengapa web ini direka sebegini….



Web ini terlalu terang pada pendapat saya, ini kita dapat lihat dimana background grafik yang terdapat pada banner Salam Aidilfitri kelihatan kabur, saying grafik yang cantik tetapi tidak nampak dengan jelas. Gambar universiti pula tidak sesuai menggunakan bentuk bujur, sebaliknya diletakkan dalam bentuk segiempat sama atau tepat dan diletakkan border, mungkin web developer ingin membuat kelainan,tetapi cara ini tidak tepat kerana pengguna tidak dapat melihat dengan jelas, mengapa tidak diambil gambaran keseluruhan universiti. Walau bagaimanapun, terdapat sedikit kelainan pada web ini, dimana terdapat kelendar yang mana pengguna dapat mengetahui tarikh penting universiti. Susun atur pautan pada web ini juga kemas dan teratur.



Web ini kelihatan seperti sebuah web kerajaan, ini kerana design dan warna yang digunakan adalah pelbagai. Cukup cantik pada pandangan, ini kerana web designer pandai mengimplikasi warna dalam web ini, hasilnya web ini tidak nampak serabut walaupun banyak data yang diletakkan dan sedap mata memandang. Icon yang digunakan bagi pautan e-perhidmatan juga cantik, berbeza dengan web yang lain yang mana hanya menggunakan teks semata2 dan juga gambar biasa. Apa yang menarik pada web ini adalah ia mempunyai 5 bahasa pilihan iaitu bahasa melayu, bahasa inggeris, bahasa cina, bahasa arab dan juga bahasa thai. Sebaiknya ditambah satu lagi jenis bahasa yang amat penting pada pendapat saya iaitu bahasa tamil, ini kerana Negara kita mempunyai pelbagai kaum. Susunatur setiap pautan juga teratur dan kemas, mudah untuk para pengguna melihat. Search engine juga terdapat pada web ini seperti yang terdapat pada sesetengah web yang lain,dimana memudahkan pengguna mencari maklumat dengan cepat dan menjimatkan masa.



Web ini tampak kemas dimana diletakkan pada bahagian tengah, mungkin web developer bagi web ini ingin membuat sedikit kelainan berbanding web universiti yang lain. Web ini kelihatan seperti sebuah blog pada pendapat saya. Warna yang digunakan adalah warna kelabu,ini kerana terdapat warna kelabu pada logo universiti UMT sendiri. Walau bagaimanapun, pemilihan warna kelabu hanya membuatkan web ini kelihatan suram berbanding web lain, kenapa tidak bitu sedangkan universiti ini sebuah universiti memfokuskan kepada kehidupan laut seperti yang kita sedia maklum, Web ini juga mempunyai dua bahasa pilihan iaitu dalam bahasa melayu dan juga bahasa inggeris. Juga terdapat search engine sendiri,walaupun meliputi didalam web ini,cukup untuk memudahkan para pengguna mencari maklumat dalam masa yang singkat. Pautan yang digunakan juga kemas dan teratur, web developer pandai bermain setiap ruang yang ada.



Tidak dinafikan universiti ini adalah sebuah universiti yang tercantik di Asia Tenggara maka tidak hairanlah web ini juga cantik pada pandangan saya, web developer pandai menggabungkan warna dalam contrast yang berbeza. Interface web ini juga menarik,kerana design yang digunakan cukup membuatkan mata pengguna terpegun melihatnya. Saya suka dengan susunatur gambar yang dijadikan pautan untuk ke web lain. Border yang digunakan mempunyai bentuk yang menarik,sedap dipandang.Kualiti gambar yang digunakan juga amat baik. Begitu juga dengan gambar selamat berpuasa yang diletakkan ditepi pautan gambar. Grafik yang digunakan amat memuaskan hati dan masuk dengan warna web. Susunatur pautan juga kelihatan kemas dan teratur,banyak pautan yang diletakkan dan ini menggambarkan web ini padat dengan maklumat didalamnya. Web ini juga mempunyai search engine, dimana para pengguna dapat mencari maklumat didalam web ini ataupun pada search engine google.



Bagi web ini, headernya terlalu besar bagi pendapat saya, ini memakan ruang yang mana boleh digunakan untuk menampung ruangan body halaman ini. Banner tidak seharusnya terlalu besar sehingga memakan 1/3 halaman. Kalau dikecilkan saiz banner tersebut, akan nampak keseimbangan pada web ini. Pautan pada bahagian tepi halaman ini juga terlalu ringkas, sebaiknya diletakkan border seperti 4 pautan dibahagian atas body halaman ini. Bila terlalu ringkas, web ini nampak tidak ceria seperti web lain. Pada header setiap pautan juga bebeza kalau dilihat pada sebelah kiri dan kanan halaman ini. Sepatutnya web developer peka dengan design yang ingin digunakan. Sepatutnya bentuk atau shape yang digunakan hendaklah sama agar nampak lebih kemas dan cantik. Walau bagaimanapun, web ini mempunyai search enginenya sendiri,yang mana memudahkan pengguna mencari maklumat dengan masa yang singkat.



UMK adalah sebuah universiti yang baru bertapak ditanah air, kita dapat lihat pada design web ini ada sedikit kekurangan. Jika dilihat pada bahagian kiri web ini, ruang yang digunakan terlalu banyak bagi menempatkan gambar yang pada pendapat saya tidak terlalu penting kalau nak dibandingkan dengan bahagian tengah web itu sendiri. Sepatutnya gambar tersebut hanya diletakkan didalam ruang yang kecil sedikit dimana bahagian tengah yang dirasakan amat penting bagi saya dapat dibesarkan. Elok sekiranya gambar tersebut diletakkan didalam satu kotak ataupun dengan kata lain diletakkan frame bagi menampakkan kekemasan.Kalau kita lihat, susunatur web ini juga berterabur. Sepatutnya info UMK diletakkan pada bahagian atas halaman, ini kerana perkataan Selamat Datang Ke Laman Web UMK tidak sesuai diletakkan pada bahagian bawah, terlalu janggal pada pendapat saya. Apa pun, ini cubaan yang bagus bagi sebuah universiti yang baru bertapak…



Sebagai salah satu universiti yang lama dimalaysia, web developer bagi universiti ini berjaya menghasilkan web yang begitu menarik dan sesuai pada umur universiti ini. Web ini menampakkan kematangan pada unversiti ini sendiri. Ini kerana design yang digukan pada web ini amat kemas dan kelihatan koperat. Warna putih dijadikan sebagai warna tema web ini. Tulisannya pula menggunakan hanya satu warna sahaja iaitu warna putih. Susunan setiap pautan juga amat kemas. Pautan yang penting diletakkan pada bahagian atas halaman, manakala pautan yang kurang penting diletakkan pada bawah halaman. Pautan bagi berita terkini pula diletakkan pada bahagian tengah halaman, ini kerana memudahkan para pengguna untuk melihat. For me, this is the best website.



Web ini cantik pada pandangan saya, ini kerana warna yang digunakan adalah warna lembut. Web ini mempuyai pilihan bahasa iaitu bahasa melayu dan juga bahasa inggeris,tidak seperti web lain yang hanya menggunakan satu bahasa sahaja, ini memudahkan pengguna memilih bahasa yang mudah untuk mereka fahami. Web ini juga mempunyai search engine sendiri yang mana para pengguna boleh mencari apa yang mereka cari didalam web ini sedri ataupun pada www sendiri. Ini dapat menjimatkan masa para pengguna. Pautan yang digunakan mudah untuk difahami, ini kerana ia disusun dalam satu baris dan secara tidak langsung menampakkan kekemasan pada web itu sendiri. Yang kurang pada web ini adalah pada galeri foto, hanya satu keping gambar yang diletakkan, ini mengeliruka para pengguna untuk membuka pautan tersebut,pengguna hanya akan menganggap hanya sekeping gambar yang diletakkan pada pautan tersebut.



Web ini menggunakan warna ungu dan putih sebagai warna tema, sesuai dengan logo universiti sendiri yang mana banyak terdapat warna ungu. Saya suka dengan cara web developer membuat pengasingan setiap pautan laman dimana setiap pautan diletakkan gambar bagi memberi gambaran kepada para pengguna tentang apa yang terdapat pada setiap pautan. Apa yang saya kurang suka pada web ini adalah warna yang digunakan bagi pautan tidak sesuai. Ini kerana warna ungu menampakkan tulisan tersebut kurang jelas,tambahan pula jenis font yang digunakan tidak sesuai untuk dijadikan pautan. Saya juga tidak setuju dengan banner yang diletakkan pada bahagian header, ini kerana warna kuning pada background banner tersebut tidak matching dengan warna web ini.



Web ini mempunyai design interface yang amat menarik bagi pendapat saya, ini kerana warna yang digunakan sesuai dengan nama universiti ini sendiri, warna biru dan putih digunakan sebagai warna tema web ini. Susun atur pada web ini juga kemas dan tersusun. Saya suka dengan bahagian header web ini dimana grafik yang digunakan adalah di edit dengan teliti sehingga menampakkan kekemasan pada gambar tersebut. Pautan yang terdapat pada web ini juga mudah untuk para pengguna gunakan, setiap pautan ke laman lain diasingkan dengan menggunakan button yang menarik. Sebagai pengguna, saya berpuas hati dengan web ini,ringkas dan kemas.



Web ini terlalu ringkas pada pandangan saya. Banyak ruang kosong yang dibiarkan kosong,dan ini merugikan ruang, banyak yang dapat diletakkan pada ruangan yang kosong tersebut seperti search engine ataupun pautan ke halaman yang lain. Walaupun begitu, web ini mempunyai kelainan dari web ipta yang lain, design yang tertumpu dibahagian tengah, dimana bahagian header, toolbars dan body digabungkan sekali. Susunan imej di bawah logo juga menarik kerana dicantumkan gambar-gambar yang berbeza menjadi satu kombinasi yang menarik. Pengguna juga mudah untuk melihat link yang dipaparkan kerana warna yang digunakan kntra dengan warna background.

19 October 2008

AMD Launches World’s Fastest Graphics Card: ATI Radeon HD4870 X2

AMD today announced the release of the ATI Radeon HD 4870 X2, advancing visual computing ever closer to “eye-def” gaming and cinematic experiences and delivering a whopping 2.4 teraFLOPS of processing power. Also announced today is the ATI Radeon HD 4850 X2 graphics card, delivering blistering performance at a compelling price point.

These cards comprise the ATI Radeon HD 4800 X2 series, combining two ATI Radeon HD 4800 series GPUs with a more advanced cross-GPU connection based on the PCIe 2.0 standard, plus 2GB of memory – the most in any currently available consumer graphics card. The GPUs are based on a second generation 55nm technology and clocked at 750 MHz, with a combined 1600 stream processors.

The ATI Radeon HD 4800 X2 series provides support for ATI CrossFireX™, enabling incredibly fast gaming PCs with unmatched performance at ultra-high settings. Enthusiast gamers can now run the most demanding games smoothly in at the highest settings. With the efficient use of all four GPUs in a dual ATI Radeon HD 4870 X2 CrossFireX configuration, gamers will enjoy more than 3 times the performance of a single ATI Radeon HD 4870 card in many games.
The ATI Radeon HD 4870 X2 is immediately available from retailers worldwide priced at a SRP of USD $549 (RM1,800+), while the ATI Radeon HD 4850X2 is scheduled to be available in September at an estimated price of USD $399 (RM1300+).

15 October 2008

Nokia 5800

The Nokia 5800 "Tube" Xpress Music Goes Official

After an insane amount of cloak and daggery, Nokia has come clean and announced that the rumored Nokia 5800 Xpress Music phone a.k.a. "The Tube" a.k.a. Nokia's first S60 Touch phone will be launched in just a couple of hours (circa 10AM). We're here in Singapore to cover the launch (which happens to run in conjunction with the launch in London), and if the venue permits, we'll be live blogging throughout the event. However, if it doesn't, you know that you can count on us for at least a hands-on video and a video interview. Stay tuned!